Skip to the content

35 procent av alla kvinnor i världen utsätts för våld. Detta måste få ett stopp! Gör något viktigt tillsammans med dina kollegor och anta utmaningen - Strong Women Challenge - september 2020. Låt oss tillsammans stå upp för rättvisa!

Hur går utmaningen till?


Om utmaningen

Strong Women Challenge är träningsutmaningen som bekämpar alla former av våld mot kvinnor! Genom att anta denna viktiga utmaning stärker ni både er själva och får en ännu bättre sammanhållning på arbetsplatsen. Samtidigt är ni med och skapar en stor förändring tillsammans med oss. Alla medel ert företag lyckas samla in genom utmaningen kommer att gå till vårt arbete för att bekämpa våld mot kvinnor.

I 14 dagar kommer ni träna tillsammans med vår fantastiska ambassadör Fitnessfeministen, Sara Dahlström.


Gör som Hi5!

Hi5 är företaget som deltog med ett lag fyllt utav kvinnokamp i 2019 års upplaga av Strong Women Challenge. De var också det lag som samlade in mest pengar till vårt arbete för kvinnors rättigheter, över 30 000 kronor! De gör sig nu redo för att anta utmaningen i år igen! Hoppas ni också är med oss?


1 av 3 kvinnor utsätts för våld

Våld mot kvinnor är ett globalt problem som förekommer på alla kontinenter och i alla samhällsklasser. Det sker i hemmet, på arbetsplatsen och i det offentliga rummet. 

Våldet tillåts fortsätta år efter år, decennium efter decennium. Kampen för förändring måste växlas upp och vi ber er därför att delta i Strong Women Challenge och på så sätt skapa förändring tillsammans med oss! 

ActionAid samverkar med fantastiska kvinnorättskämpar världen över. Tillsammans skapar de en ovärderlig kraft i kampen för att stoppa våld mot kvinnor.


Hur arbetar ActionAid mot våldet?


Därför behövs ni!

Alla kvinnor har rätt att bestämma över sin egen kropp, men för miljontals kvinnor världen över ser verkligheten tyvärr annorlunda ut. Varje dag våldtar och mördar män kvinnor - bara på grund av att de är kvinnor. Det räcker nu!

Anta utmaningen tillsammans med din arbetsplats och uppmärksamma en rättighet som konstant är under attack. Tillsammans kan ni skapa varaktig förändring! Läs mer här om varför just ert företag borde anta Strong Women Challenge.