Skip to the content

1. Gör din insamlingssida personlig

Det bästa sättet att börja är att göra en rolig och personlig insamlingssida. Det är ju trots allt här alla som stödjer din insamling hamnar. Ladda upp en bild och dela sedan ett första inlägg om varför du har valt att stärka kvinnors rättigheter genom att anta Strong Women Challenge.

2. Sätt bollen i rullning.

Dela med dig av ditt engagemang för kvinnors rättigheter genom att vara den första som donerar till din egen insamling. Detta visar att du tar utmaningen på allvar och att den är viktigt för dig. Dessutom tar gåvan dig närmare ditt insamlingsmål! Gåvostorleken på din egen gåva sätter ribban för andra, så var generös mot dig själv och alla andra starka kvinnor i världen. Du kommer att bli överraskad över hur många som vill stödja din insamling!

 


3. Visa tacksamhet!

Tacka alla som stödjer din insamling! De har precis tagit dig ett steg närmare ditt insamlingsmål samt stöttat arbetet för att minska våldet mot kvinnor. Deras stöd kommer även ge dig den motivation du behöver för att klara utmaningen!

4. Skapa nätverk

Gör en lista på alla du känner – från släkt och nära vänner till kollegor och bekanta. Kontakta sedan alla personligen – per telefon, sms eller e-post.

Du kan också skapa en WhatsApp-grupp med många av dina kontakter som känner varandra. Ställ din fråga och hänvisa till din kampanjsida. I den här gruppen, tacka de människor som indikerar att de kommer att donera så att alla gruppmedlemmar ser det. Detta ökar chansen att andra känner sig involverade och kommer att stödja din handling.

5. Be företag sponsra dig

Glöm inte att också kontakta företag som du har kontakt med och be dem sponsra dig. Din arbetsgivare, en bra kund, en bra leverantör. Som tack kan du skriva och distribuera en speciell nyhet med deras namn i den. Eller placera deras logotyp som en bild på din kampanjsida

 


6. Visa på förändring.

Genom utmaningen bygger du inte bara upp din egen styrka. Du samlar även in viktiga gåvor så att kvinnor världen över ska kunna stå upp och att kämpa för sina rättigheter.

ActionAid kommer dagligen att förse dig med berättelser och delbara inlägg om kvinnorättskämpar världen över som kommer inspirera både dig och dina vänner till att engagera sig för kvinnors rättigheter.

7. Skapa minnen

Glöm inte att dokumentera din utmaning och berätta varför du deltar i Strong Women Challenge. Genom att dela bilder och videos kan du själv dokumentera din utmaning och skapa ett engagemang bland dina vänner. Detta blir även en påminnelse till varför de tillsammans med dig bör ställa sig bakom kampen för att stärka kvinnors rättigheter.

Kom ihåg att använda hashtaggen! #StrongWomenChallenge

8. Var social!

Om du tycker om att samla vänner till fest, varför inte skapa ditt eget insamlingsevent?

Bjud in till middag eller filmkväll och be alla som kommer lämna ett ekonomiskt bidrag till insamlingen. Baka kakor och sälj till kollegorna på jobbet eller sälj saker på loppis.

Du kan även vara social i dina sociala medier. Skapa ett event på Facebook och bjud in alla dina vänner. Detta är en fantastisk plattform för att uppdatera dina vänner om din utmaning och påminna dem att stödja din insamling.

9. Följ upp!

Alla har mycket att göra och det finns en risk att Strong Women Challenge hamnar mellan stolarna. Var därför beredd på att påminna dina vänner så att de inte glömmer av din insamling. Skicka gärna personliga påminnelser om möjligheten att vara med och förändra.

Exempel:

Hej Linda, tack för att du valde att stödja mig i min Strong Women Challenge. Det har varit tufft, men det kommer vara värt det när jag når mitt insamlingsmål! Här kommer länken en gång till om du skulle behöva den xxx


10. Efter utmaningen

Förhoppningsvis känner du dig upprymd och starkare än du gjorde för 14 dagar sedan. Nu är det perfekt tajming att berätta om din upplevelse och utmaningen!

Skriv ett inlägg, spela in en film, publicera bilder på Instagram eller en statusuppdatering på Facebook. Påminn alla om att det fortfarande finns en möjlighet att stödja din insamling för att stoppa våldet mot kvinnor. Du är fantastisk!


Behöver du hjälp? Vi är redo för dig

Vi peppar och hjälper dig gärna att göra din kampanj till en framgång. Kontakta oss på SWC@actionaid.org för fler tips och trix! 

Låt oss veta!

Går din marknadsföring bra och har du en särskilt trevlig historia att berätta? Låt oss veta. Skicka ett meddelande till SWC@actionaid.org så kanske vi delar just dina handlingar och berättelser via våra sociala mediekanaler.

Vill du veta mer om ActionAids arbete? Signa upp dig för vårt nyhetsbrev idag!